Προσηλυτισμός/κατήχηση με... Survivor και ταμπλέτα


Σε χθεσινό δημοσίευμά μας αναφερθήκαμε στο πώς η εκκλησία κατηχεί τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και μέσα από άλλα μαθήματα, πέραν των θρησκευτικών, κάτι που αποτελεί βεβαίως μίας μορφής προσηλυτισμού.

Σήμερα δίνουμε συνέχεια στο θέμα κατήχηση-προσηλυτισμός, με αφορμή την είδηση με τίτλο: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΠΑΤΕΡ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SURVIVOR, που μας έρχεται από το χωριό Ψεματισμένος, Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, η είδηση αναφέρει: «Πρόκειται για έναν νεαρό ιερέα ο οποίος μέσα από τις ιδέες και τη σημασία που δίνει στα παιδιά, καταφέρνει να τα φέρνει κοντά στην εκκλησία... Ιδιαίτερα οι μικροί του φίλοι που σχεδόν ποτέ δεν απουσιάζουν από το κατηχητικό».

Η πιο πάνω περίπτωση μας θύμισε τον ιερέα της περιοχής Ταραμπούρα, Πατρών, ο οποίος επίσης καλεί τη νεολαία με τον δικό του τρόπο, κοντά στην εκκλησία, τάζοντας ταμπλέτες.

«...Όσα παιδιά έλθουν στο κατηχητικό και δεν κάνουν πολλές απουσίες, στο τέλος θα μπουν σε κλήρωση για ένα τάμπλετ», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τοπικό μέσο.

Η υποκρισία της ορθόδοξης εκκλησίας είναι διαχρονική. Χαρακτηρίζει από τη μια την τεχνολογία και τα διάφορα τηλεπαιχνίδια ως διαβολικά, αλλά από την άλλη τα χρησιμοποιεί για ίδιο όφελος, μετατρέποντάς τα σε καρότα που προσελκύουν και παγιδεύουν τα ανυποψίαστα παιδιά.

Πηγές: dolce.com.cy & iefimerida.gr

Σχόλια