O Super FM, ο Παντέλος και ο Παΐσιος

Στο πλαίσιο της ετήσιας μουσικής εκδήλωσης με τίτλο: «Super Music Awards - SMA», που έγινε στις 13 Ιουλίου 2017, το «βραβείο για το μεγαλύτερο airplay» δόθηκε στον νεκρό τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Ο διοργανωτής, ραδιόφωνο Super FM, σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, έγραψε τα εξής για την βράβευση: «Το 'Θυμάμαι' του μεγάλου τραγουδιστή ήταν το τραγούδι που ζητούσατε ξανά και ξανά και ελπίζουμε πως από κάπου εκεί ψηλά, μας χαμογελά». 

Την επόμενη μέρα ο μουσικός παραγωγός του σταθμού Ζήνων Ζηντίλης, στην εκπομπή του 12:00-14:00, αναφερόμενος στη βράβευση του «αθάνατου Παντέλου που τον συγκίνησε πολύ», είπε επίσης τα εξής: «Έτσι είναι η ζωή. Όλοι οι καλοί φεύγουν νωρίς».

Η φράση αυτή βεβαίως μας παραπέμπει στις απόψεις του Γέροντα Παΐσιου για τον θάνατο. Συγκεκριμένα ο αγιορείτης άγιος στο βιβλίο του με τίτλο: Λόγοι Δ': οικογενειακή ζωή, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής για το θέμα: 

«Γέροντα, γιατί ο Θεός επιτρέπει να πεθαίνουν τόσοι νέοι άνθρωποι; 
Κανείς δεν έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό πότε θα πεθάνη. Ο Θεός τον κάθε άνθρωπο τον παίρνει στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, με έναν ειδικό τρόπο, για να σώση την ψυχή του. Εάν δη ότι κάποιος θα γίνη καλύτερος, τον αφήνει να ζήση. Εάν δη όμως ότι θα γίνη χειρότερος, τον παίρνει, για να τον σώση. Μερικούς πάλι που έχουν αμαρτωλή ζωή, αλλά έχουν την διάθεση να κάνουν το καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό, μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. Είναι δηλαδή σαν να τους λέη: "Μήν κουράζεσθε· αρκεί η καλή διάθεση που έχετε". Άλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο Παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια. 

Φυσικά οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός, και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρωνται, γιατί που ξέρουν τί θα γινόταν, αν μεγάλωνε; Θα μπορούσε άραγε να σωθή; [...].

Αλλά και τους γονείς βοηθάει ο θάνατος των παιδιών. Πρέπει να ξέρουν ότι από εκείνη την στιγμή έχουν έναν πρεσβευτή στον Παράδεισο. Όταν πεθάνουν, θα ᾿ρθούν τα παιδιά τους με εξαπτέρυγα στην πόρτα του Παραδείσου να υποδεχθούν την ψυχή τους. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό! 

Στα παιδάκια πάλι που ταλαιπωρήθηκαν εδώ από αρρώστιες ή από κάποια αναπηρία ο Χριστός θα πή: "Ελάτε στον Παράδεισο και διαλέξτε το καλύτερο μέρος". Και τότε εκείνα θα Του πούν: "Ωραία είναι εδώ, Χριστέ μας, αλλά θέλουμε και την μανούλα μας κοντά μας". Και ο Χριστός θα τα ακούση και θα σώση με κάποιον τρόπο και την μητέρα».

Σχόλια