Δημοσιογράφος MegaOne: «Ίσως πέφτεις έξω ότι λαοί πήγαν στο φεγγάρι... Η επιστήμη δεν κάνει θαύματα...»

Δύο αντί-επιστημονικά και ανορθολογικά απαντητικά σχόλια άγνοιας και θεωριών συνομωσίας, έκανε χθες σε ανάρτηση στο Facebook που αφορούσε ένα «ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ θαύμα της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο! Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν», η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια της τηλεόρασης MegaOne Πέρσα Σιάσου.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που έλεγε ότι «οι άνθρωποι που πήγαν στο φεγγάρι είχαν πίστη στην επιστήμη», έγραψε: «Πιστεύεις ότι λαοί έχουν πάει στο φεγγάρι γιατί είδες μια φωτογραφία και ένα βίντεο και σου φτάνει. Αφέλεια ή όχι δεν θα το κρίνω εγώ. Οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν θαύματα δεν σε πείθουν. Δικαίωμά σου αλλά μην θεωρείς ότι είναι θέμα εξυπνάδας γιατί ίσως να πέφτεις έξω».

Ο συνομιλητής της απάντησε λέγοντας: «Να εξισώσουμε την επιστήμη με την αγία Μαρίνα που κάνει τάχατες εγχειρήσεις και μετά δεν την βρίσκουν. Μα μιλάμε σοβαρά τώρα; Έχει πάει εντελώς περίπατο η λογική;».

Ανταπαντώντας εκ νέου η θρησκόληπτη δημοσιογράφος του εκκλησιαστικού καναλιού υποβιβάζει την επιστήμη, γράφοντας: «Φυσικά και δεν τις εξισώνουμε. Η επιστήμη δεν κάνει θαύματα. Η επιστήμη έχει να κάνει με τις δυνατότητες του ανθρώπου, δεν θα την θεοποιήσουμε κιόλας».

Σχόλια