Θρησκόληπτε παίκτη του Survivor Greece, η άγνοιά σου δεν περιορίζεται μόνο στα «ψάρια εκεί»

Στο επεισόδιο 78 του παιχνιδιού Survivor Greece 2017, που προβλήθηκε στις 19 Ιουνίου 2017, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, άλλος Ντάνος, ένας παίκτης που προσεύχεται, σταυροκοπιέται, φιλά τα κομποσκοίνια του και επικαλείται τον Χριστό και τον θεό επιδεικτικά και ασταμάτητα, ως ο νικητής του αγώνα επάθλου ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην περιοχή Πουέρτο Πλάτα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου επισκέφθηκε ένα θαλάσσιο πάρκο με ψάρια, μεταξύ των οποίων και δελφίνια.

Προβαίνοντας σε δύο σύντομες δηλώσεις για την εμπειρία του, ανάφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

(1) «η αλήθεια είναι ότι με όλα τα δελφίνια είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Απλά ανακάλυψα ότι εκτός από τη μπάλα παίζουνε παιχνίδια και με πέτρες και το βρίσκω πολύ λογικό γιατί ήταν νεαρά δελφίνια. Έτσι κι εμείς μικρά παίζαμε με πέτρες. Μετά ανακαλύψαμε τη μπάλα. Πολύ κοντά στα δεδομένα του ανθρώπου, πανέξυπνα ζώα, ίσως στο μέλλον, αν με αξιώσει ο θεός, να κολυμπήσω και μαζί τους... Φάνηκαν, όμως, ότι το μάτι τους είναι ανθρώπινο, ο τρόπος που σε κοιτάει όταν έρχεται κοντά σου είναι πραγματικά σκάνερ...». 

(2) «η αλήθεια είναι ότι όταν κολυμπάς ανάμεσα σε τέτοια ψάρια και... κάνεις ψαροντούφεκο, πάει αυτόματα το χέρι σου να θες να τα πετύχεις. Πολύ ήρεμα ψάρια και πιστεύω καταπληκτικά στο μπάρμπεκιου θα ήταν... Ωραία εμπειρία ανάμεσα σε τόσα τροπικά ψάρια να κολυμπάς... Ήταν πρώτη φορά για μένα να κολυμπώ σε ένα τέτοιο πάρκο και να βλέπω αυτά τα είδη. Είδα και ψάρια πολύ γνώριμα σε μας, τα τανκ και χάρηκα πάρα πολύ γιατί δεν γνωρίζαμε πάρα πολλά πράγματα για τα ψάρια εδώ...». 

Με αφορμή τις πιο πάνω δηλώσεις θέλουμε να πούμε στον θρησκόληπτο παίκτη του Survivor ότι οι λιγοστές γνώσεις του δεν περιορίζονται μόνο στα «ψάρια εκεί», αλλά γενικά γύρω από τη ζωή και τον φυσικό κόσμο στον οποίο ζει. Λέγοντας αυτό, θέλουμε να τον ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Καταρχάς, το ότι ο ίδιος βρίσκεσαι εδώ ή εκεί αυτή τη στιγμή, το οφείλεις σε μεγάλο βαθμό στα ψάρια, αφού όπως αποδεικνύεται επιστημονικά η ζωή στη ξηρά άρχισε όταν κάποια από αυτά βγήκαν από το νερό, ξεκινώντας μια νέα εξελικτική διαδικασία, παράλληλη με αυτή που γινόταν στο νερό, η οποία, μετά από χιλιάδες εκατομμύρια χρόνια, οδήγησε στην εμφάνιση των πρωτευόντων και των μεγάλων πιθήκων, από τους οποίους εξελίχθηκε και ο άνθρωπος, δηλαδή κι εσύ.

Δεύτερον, τα δελφίνια που τόσο σε ενθουσίασαν, είναι θαλάσσια θηλαστικά που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες, κατάγονται από τα χερσαία Αρτιοδάκτυλα, άρα μοιράζονται κοινό πρόγονο, και κολύμπησαν στο νερό για πρώτη φορά πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια, την εποχή του Ηώκαινου. 

Είναι κοινωνικά ζώα, όπως βέβαια πολλά άλλα είδη, και έχουν ένα εξελιγμένο τρόπο επικοινωνίας με σφυρίγματα, που τους επιτρέπει να μεταφέρουν μηνύματα το ένα στο άλλο, αλλά και να αναγνωρίζουν την ταυτότητα κάθε δελφινιού. Μπορούν να αναγνωρίσουν το ένα το άλλο ακόμα και μετά από 20 χρόνια χωρισμού.

Εκτός από τις πέτρες και τις μπάλες, έχει παρατηρηθεί ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούν τα θαλάσσια σφουγγάρια ως εργαλεία, για τον εντοπισμό ψαριών που ζουν κοντά στον βυθό, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπίσουν χρησιμοποιώντας τον ηχοεντοπισμό θηράματος, ως συνήθως. Ως κοινωνικά ζώα, όπως προαναφέραμε κάνουν τα διάφορα ακροβατικά τους τόσο για επίδειξη, όσο και για διασκέδαση.

Για διασκέδαση/κοινωνικοποίηση κάνουν επίσης σεξ, πέραν από την αναπαραγωγή. Το κάνουν επίσης ομαδικά, με τη συμμετοχή τριών ή τεσσάρων μελών. Μια ομάδα αρσενικών δελφινιών μπορεί να ξεμοναχιάσει ένα θηλυκό, έχοντας σεξουαλική επαφή μαζί του διαδοχικά. Την αρχή κάνει πάντα το κυρίαρχο άτομο. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται μάζωξη. Είναι συμπεριφορές πολύ κοντά στις ανθρώπινες για ευνόητους λόγους: συγγενεύουμε μαζί τους, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω.
Πηγή: Παράθυρα στον κόσμο: Φάλαινες, δελφίνια και φώκαινες

Όλα αυτά, οι «λογικές δηλαδή ομοιότητες των δελφινιών [και όχι μόνο], με τον άνθρωπο» μόνο μέσα από την επιστήμη, μέσα από τη βιολογική Θεωρία της Εξέλιξης που διατύπωσε ο Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος Κάρολος Δαρβίνος το 1859, έχουν νόημα. Μια θεωρία την οποία προφανώς αγνοείς, γιατί δεν την διδάχθηκες επαρκώς στο σχολείο, ή παραγνωρίζεις, γιατί είσαι θρήσκος που εθελοτυφλεί. 

Η θρησκεία σου πάντως δεν την αποδέχεται, αφού πιστεύει ότι ο θεός, από τον οποίο ζητάς «να σε αξιώσει μια μέρα να κολυμπήσεις με τα δελφίνια», τα έφτιαξε την πέμπτη μέρα της δημιουργίας του, σύμφωνα με τη Γένεση: «Και είπεν ο θεός να βγάλουν τα ύδατα των θαλασσών ψάρια... και εδημιούργησεν ο θεός τα μεγάλα κήτη και τα ψάρια...» (1,20-21).

Η θρησκεία σου επίσης, διατείνεται ότι κατέχει την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, την οποία αποκαλύπτει ο θεός, αλλά κανείς δεν μπορεί να την διασταυρώσει, είτε για να την επιβεβαιώσει, είτε για να την διαψεύσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την πιστεύει τυφλά, ανορθολογικά και δουλικά, όπως ακριβώς κάνεις εσύ.

Καταληκτικά λοιπόν θρησκόληπτε παίκτη του Survivor Greece, τα ψάρια, εκτός από το «να τα κτυπάς με ένα ψαροντούφεκο και να τα κάνεις μπάρμπεκιου», γιατί έτσι έμαθες, μπορούν να σου μάθουν πολλά για το ποιος είσαι, από που προήλθες και πώς εξελίχθηκες, αρκεί να απαγκιστρωθείς από την θρησκεία σου, να ξεμάθεις τα ψέματα που σου έμαθαν, τα οποία σε κρατούν στην άγνοια και τον αντί-επιστημονικό σκοταδισμό του μεσαίωνα και να «ανακαλύψεις για πρώτη φορά» την τεκμηριωμένη αλήθεια.

Σχόλια

  1. Πιο για τον πουτσο αρθρο πεθαινεις.
    Τι σχεση εχει ο Ντανος με το ολο περιεχομενου του αρθρου.

    Ποτε επιτελους θα καταλαβει ο καθε μαλακας αθεος, λογικος και νοημων οργανισμος το οτι επειδη λεει καποιος οτι ειναι χριστιανος δεν σημαινει οτι ξερει τι πιστευει και το τι υποστηριζει.

    Ολοι οι χριστιανοι ζωαδια, ολοι οι ισλαμιστες ζωαδια, και ολοι οσοι πιστευουν σε βιβλια ουγκανων επισης ζωαδια.

    Το γιατι παιρνει αφορμη ο δημιουργος του αρθρου απο ενα ζωαδι αλλο χριαστιανικο της τηλεορασης και τον ''εκπαιδευει'' κανεις δεν ξερει.

    Το αρθρο αυτο δνε θα το δει, το burning ειναι αστοχο και το αρθρο θα ειχε περισσοτερη επιτυχια αν απλα εβαζε στο τσουβαλι ολους τους παραμυθοφιλους, μυθοφιλους ηλιθιους.

    Αλλα επειδη πληρωνει το survivor κατσε και προσπαθησε να τα εξισωσεις ολα , αρθρογραφε μπετοβλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχεση είχε ολο το αρθρο με την θρησκεια ο ανθρωπος διατυπωσε με σπουδαια λογικη τι τον ενθουσιασε για τα δελφίνια με τους ανθρώπους! Ξερεις κυριε αρθογραφε ότι οποιος εχει την μυγα μυγιάζεται,και πραγματικα δεν ξερω πως από αυτά που ειπε εσυ καταλαβες τοσες μαλακιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου