Τελικώς και το παιδί βαφτίστηκε και η απολογητική δημοσιογραφία «έθελξε»

Τον Ιούνιο του 2014 μια ελληνική οικογένεια που διαμένει στο Μόναχο της Γερμανίας βρέθηκε σε τοπικό ιερό ναό για να βαφτίσει την τρίχρονη Λυδία, κάτι που η ίδια φάνηκε ότι δεν επιθυμούσε, όπως θα διαπιστώσετε στο πρώτο οπτικό πιο κάτω. 

Ο πατήρ Κλιτς τότε ρώτησε το παιδί δύο φορές αν θέλει να βαφτιστεί, λαμβάνοντας ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις. Αποφασίζει, πολύ σωστά, να διακόψει τη διαδικασία, αλλά οι συγγενείς της μικρής, αφενός την τραβάνε με το ζόρι, καθώς απομακρύνεται, και αφετέρου αντιδρούν για την απόφαση τους ιερέα, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «μα τι λέτε τώρα;».

Λίγες μέρες μετά η δημοσιογράφος της τηλεόρασης Star Πόπη Τσαπανίδου έβγαλε σε τηλεφωνική σύνδεση τον ιερέα στην εκπομπή της όπου, λειτουργώντας με ένα εντελώς απολογητικό προς την ορθοδοξία τρόπο, έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις στον συνομιλητή της:

(1) «Γιατί ρωτήσατε το παιδί αν θέλει να βαφτιστεί;»

(2) «Γιατί η εκκλησία απαγορεύει αν αρνηθεί κάποιος σ' αυτή την ηλικία την παιδική να βαφτιστεί;»

(3) «Εσείς γιατί το αρνηθήκατε λοιπόν;»

(4) «Δεν είναι λίγο ακραία η στάση σας ωστόσο πατέρα Πέτρο; Δηλαδή το να μη θέλετε εσείς να υπάρχει διαφωνία από το παιδί; Παιδάκι είναι, και θα κλάψει και θα διαμαρτυρηθεί, ακόμα και αν οι γονείς του εκκλησιάζονται σε καθημερινή βάση, το παιδάκι μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο θα αντιδράσει!».

Τελικώς και το παιδάκι βαφτίστηκε, από τον συν-εφημέριο του πατήρ Κλιτς, προφανώς με το ζόρι και άρα σε βάρος της επιθυμίας του και η ορθόδοξη απολογητική δημοσιογραφία «έθελξε» ξανά, σε βάρος του επαγγελματισμού και της δεοντολογίας.


Σχόλια