«Ήταν θέλημα θεού να έρθουν έτσι τα πράγματα, όσο κι αν μας στοίχισε»

Ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας, στις 20 Ιουνίου 2016, ο πατέρας του 12χρονου που την ξεκίνησε παραχώρησε μία συνέντευξη στη δημοσιογράφο Άντρη Κούννου της εφημερίδας Ρεπόρτερ στις 28.6.2017, ώστε αφενός να αποκαταστήσει την αλήθεια και αφετέρου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. 

Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης διευθετήθηκε συνάντηση με την Μαρία Πορφυρίου, χήρα του ενός από τους δύο δασοπυροσβέστες που πέθαναν στην πυρκαγιά, ώστε να της απαντήσει στο ερώτημα που είχε θέσει σε παλαιότερη συνέντευξή της: «ο άνθρωπος αυτός δε θα’ πρεπε να έρθει να ζητήσει μια συγγνώμη;».

Προβαίνοντας σε δηλώσεις στη συνάντηση, η Μαρία Πορφυρίου, μεταξύ άλλων, είπε ότι «ήταν θέλημα θεού να έρθουν έτσι τα πράγματα, όσο κι αν μας στοίχισε». 

Το θέλημα αυτό του θεού, συνοψίζεται ως εξής:

(1) ένας 12χρονος πήρε τον «μεγάλο αναπτήρα του παππού του με τον οποίο ανάβει το τζάκι», 
(2) βγήκε στην αυλή, «μάζεψε κάποια φύλλα από τα πεύκα και στη συνέχεια, άνοιξε ένα μικρό λακκάκι, τα έβαλε μέσα και άναψε φωτιά», 
(3) «η φωτιά δυστυχώς άρχισε να του ξεφεύγει... έγιναν προσπάθειες από όλους για να περιοριστεί με νερό και άμμο, αλλά δυστυχώς απλά "έφυγε" με ταχύτητα που δεν έφτανε κανένας»
(4) η πυρκαγιά κατέκαψε δύο εκτάρια γης, 
(5) στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν έξι άτομα και έχασαν τη ζωή τους δύο επαγγελματίες πυροσβέστες, ένας εκ των οποίων ο σύζυγος της Μαρίας Πορφυρίου, Ανδρέας Σοφοκλέους.

Σχόλια