Ένας προφητολόγος κύπριος ποιμενάρχης, αλωνίζει τα σχολεία της περιοχής του

Η ορθοδοξία διαχρονικά κατακλυζόταν από κάθε λογής μεγάλους πατέρες και προφήτες, οι προβλέψεις των οποίων δημοσιεύονται κατά καιρούς με πηχυαίους τίτλους που περιλαμβάνουν τα επίθετα «συγκλονιστικό, φοβερό, τρομερό, απίστευτο» και άλλα. 

Από τους πιο διάσημους σύγχρονους προφήτες του εβραιογενούς δόγματος, είναι οι Κοσμάς ο Αιτωλός ή Πατροκοσμάς και Παΐσιος ο Αγιορείτης, που αντίγραψε μεν προφητείες του πρώτου, έφτιαξε, όμως, και δικές τους που απογείωσαν τη δημοτικότητά του. 

Εσχάτως στην ελίτ των βυζαντινό-ορθοδόξων προφητών φαίνεται ότι προσδοκεί να ενταχθεί και ένας κύπριος ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε «μεγάλες προφητείες», προβλέποντας, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο γεωστρατηγικό σεισμό, μεγάλους πολέμους, μεγάλο πόνο και μεγάλη γέννα, μεγάλο εκφοβισμό, καθώς και τα σημεία των καιρών.

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

Στις 3 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο ομιλίας του με θέμα: «Η αγωγή των παιδιών από την σύλληψη έως και την εφηβεία κατά τους σύγχρονους αγίους της εκκλησίας μας: άγιος Παϊσιος ο αγιορείτης, άγιος Πορφύριος και άγιος γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης» σε κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου Γονέων και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Περιστερώνας, στην παρουσία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Μύριαμ Σεργίου-Τσολάκη, μεταξύ άλλων, είπε:

«Βλέπω ότι έρχεται ένας γεωστρατηγικός σεισμός που θα αλλάξει τα πάντα σε όλη την οικουμένη, αποτέλεσμα ενός τεραστίου πολέμου, που έχει ξεκινήσει ήδη από την Συρία, εξαπλώνεται στην Ουκρανία, μέχρι που εχτές εις την Αρμενία, αύριο στην Τουρκία και πάει λέγοντας και μετά γίνεται παγκόσμιος. Θα μου πεις τώρα από τον παγκόσμιο πόλεμο θα προκύψει καλό; Πολύ μεγάλο καλό! Θα προκύψει και πολλής πόνος, αλλά μήπως η έγκυος η γυναίκα προηγουμένως δεν πονά, δεν έχει ανασφάλεια όταν είναι έγκυος, ε; φόβο, ε; Οι γυναίκες μπορείτε να καταλάβετε αυτό το πράγμα. Ή οι εγχειρισμένοι. Τώρα λοιπόν θα γίνει μία μεγάλη γέννα, που θα προηγηθεί πόνος βαθύς εις την οικουμένη ολόκληρη, μετάνοια στους ανθρώπους, υποχρεωτική στους καλοπροαίρετους. Και ύστερα θα είναι η ώρα της ορθοδοξίας. Άρα όλα αυτά τα θετικά της Κύπρου θα μας βρεθούν. Όχι μόνο η Κύπρος, πιστεύω και άλλα μέρη του πλανήτη, είναι σε ένα πολύ ωραίο δρόμο. Το ζήτημα είναι πόσο επαφή έχουν αυτά τα μέρη του πλανήτη με την ορθόδοξη αλήθεια».
Λίγες μέρες προηγουμένως, συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου 2016, σε άλλη ομιλία του με τίτλο: «Ο εκ των έσω πόλεμος και η κατά θεό ειρήνη: η ορθοδοξία στη νέα αταξία», στη Δεξαμενή Σκέψης της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού, παραθέτοντας αποσπάσματα από το βιβλίο: Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου, Λόγοι Α'. Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο (Θεσσαλονίκη, 1998), παρουσιάστηκε εξίσου πολεμοχαρής ή πολεμοκάπηλος.

Στις 23 Απριλίου 2017, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτη, ερωτηθείς αν βλέπει να έρχεται πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο, είπε τα εξής:

«Θα γίνει ένας εκφοβισμός, όχι όμως σύρραξη, όχι τύπου Μπαρμπαρός, μα κάτι πιο αναβαθμισμένο, όχι όμως και εισβολή. Ίσως μερικοί πολιτικοί μας να το διαισθάνονται αυτό και για να προλάβουν τα χειρότερα σπεύδουν να λύσουν το Κυπριακό έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσουν τον επεκτατισμό των νεο-οθωμανών της Τουρκίας».

Σε άλλη ερώτηση για το ποιος παράγοντας καθορίζει τις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ, ο ποιμενάρχης υπενθυμίζει παλαιότερη προφητεία του που αφορά στον τρόπο επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος. Είπε συγκεκριμένα: «Σας το είχα πει σε συνέντευξή μας το 2013 και σας το επαναλαμβάνω και τώρα: Το Κυπριακό δεν θα λυθεί ως αποτέλεσμα συνομιλιών, αλλά η λύση θα επέλθει όταν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι θα αναγνωρίσουν το Κουρδικό κράτος. Αυτό μας το λένε άνθρωποι του Θεού, μας το λένε ακόμα και οι μεγάλες δεξαμενές σκέψεις της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ρωσίας. Εγώ μιλώ με βάση την πίστη μου στους αγίους του Θεού, που έχουν όραση μέσα στον χρόνο και βλέπουν τα γεγονότα πριν ακόμα ξεκινήσουν».

Αναφέρεστε στον Γέροντα Παΐσιο; τον ρωτά η δημοσιογράφος: «Όχι μόνο! Υπήρξαν και υπάρχουν και στην Κύπρο άγιοι, που έχουν την πνευματική όραση του οσίου Παΐσιου και μας λένε τι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Σας λέω μόνο το ένα δέκατο, ώστε οι Κύπριοι να μην φοβούνται αλλά και να μην επαναπαύονται στις ευρωπαϊκές τους δάφνες. Η Ευρώπη, όπως σου είχα πει και παλαιότερα, είναι παναΰρι (πανήγυρη) που τελειώνει. Το 2017-18 θα είναι η περίοδος του τελειώματος», απαντά.

Με αυτά που λέτε κάποιοι σας κατηγορούν ως προφητολόγο.
«Είναι τιμή μου ο χαρακτηρισμός αυτός, διότι πιστεύω στους εκ Θεού προφήτες και το προφητικό χάρισμα και διακηρύττω όσα αυτοί προείπαν για την εποχή μας. Ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας με τον άπιστο Θωμά. Σήμερα πάσχουν πολλοί από απιστία και πολλοί χριστιανοί είναι μόνο κατ’ όνομα χριστιανοί. Έρχονται οι άγιοι, που τους πιστεύω ως προφήτες (και ασφαλώς όχι μόνο εγώ!) και λένε ότι θα διαλυθεί η Ευρώπη.

Επί παραδείγματι, ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης πριν από 30 περίπου χρόνια είχε πει: «Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα… Είναι αδύνατο -και θα φανεί αυτό αργότερα- να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Αυστριακών κ.λπ., όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χάσανε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τους πατεράδες και τους θείους τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον σύμμαχε και να το εννοεί;» Και βλέπουμε τώρα την ΕΕ να διαλύεται, για να παραμείνει μόνο η γερμανική Ευρώπη των ισχυρών, στην οποία εμείς δεν θα ανήκουμε. Δυστυχώς, ανεβήκαμε σε λάθος άλογο».

Υπάρχουν ορισμένοι, όμως, που σας χλευάζουν γι’ αυτά που λέτε!
«Ναι, γιατί έχουν τη δυσκολία να αποδεχθούν τον προφητικό λόγο και να πιστεύουν σε αυτόν. Όσοι έχουν πρόβλημα με την προφητεία, πρέπει να κοιτάξουν μέσα τους πόσο χριστιανοί είναι, πόση πίστη έχουν στον Χριστό».

Αν μπορείς να προβλέψεις ένα γεγονός μπορείς και να το αποτρέψεις.
«Ασφαλώς ή τουλάχιστον να συμβάλεις στο να έλθει λιγότερο κακό. Η αίσθηση που έχουν οι άνθρωποι του Θεού είναι ότι η αποστασία, η απομάκρυνση δηλαδή από τον Θεό και το θέλημά Του, που έχει γίνει στον κόσμο είναι τεράστια...».
Πάλι λίγες μέρες προηγουμένως, συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου 2017, ο Μόρφου Νεόφυτος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδη με τίτλο: «Μαζί», στο ΡΙΚ1, με θέμα συζήτησης: «Οι προφητείες - σημεία των καιρών», επαναλαμβάνοντας εαυτόν. Και στις δύο εκδηλώσεις ο συγκεκριμένος ιεράρχης μιλά για πόλεμο, ώστε να έρθει η ειρήνη, για το καλό της ορθοδοξίας!
Αυτός ο ιεράρχης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στην ομιλία του στην Περιστερώνα: «γυρίζω τα σχολεία όλα της περιοχής, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο. Δηλαδή εγώ τη Μύρια Τσολάκη την εβρήκα σε τέσσερα σχολεία έως τώρα. Διαφορετικά», πράγμα που σημαίνει ότι αλωνίζει τα σχολεία και εκφράζει τις τρομοκρατικές, δήθεν προφητικές, απόψεις του και όχι μόνο. Κυρίως κατηχεί ανενόχλητος τα παιδιά σας/μας, αλλά και τους γονείς τους, χρησιμοποιώντας ως δούρειους ίππους εκπαιδευτικούς ανδρείκελα, μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις, με αποτέλεσμα να εκφράζει τη χαρά του για το κατηχητικό έργο που από κοινού επιτελείται με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η δήλωσή του «προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι η δημοτική εκπαίδευση της Κύπρου είναι σε καλά χέρια» είναι χαρακτηριστική. Και συνεχίζει λέγοντας: «όσο λιγότερο πιστεύουν τα ευρωπαϊκά αναλυτικά προγράμματα και όσο περισσότερο δίνουν τη ψυχή τους την ορθόδοξη, την ανατολική οι δασκάλες και οι δάσκαλοι μας και συνεργάζονται με τους γονείς, τότε θα κάμουν ωραία παιδιά... Ο ένας ο τομέας δηλαδή, τουλάχιστον η εκπαίδευση που είναι τα πρώτα χρόνια που είπαμε τα πιο βασικά... είναι σε καλά χέρια».

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του στην Περιστερώνα ο Νεόφυτος είπε τα εξής: «Πατέρες μου και αδελφοί μου σας καλησπερίζω σε αυτή την ωραία σύναξη που ο Σύνδεσμος Γονέων αυτού του σχολείου, μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και τους ιερείς της Περιστερώνας, σαν περιστεράκια μας εμάζεψαν απόψε εδώ».

Καταληκτικά εμείς σας λέμε ότι τα περιστεράκια είναι καλύτερα να πετούν ελεύθερα, να έχουν ανοικτό μυαλό και ελεύθερη συνείδηση, να αμφισβητούν, να σκέφτονται κριτικά, με ορθολογισμό και επιστημονική γνώση, γι' αυτό σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε τα παιδιά σας μακριά από τον μεσαιωνικό σκοταδισμό της θρησκείας και την πνευματική κακοποίηση που αυτός διαχέει.

*Στη φωτογραφία: Κέντρο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Δεξιά η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας Μύριαμ Σεργίου-Τσολάκη.

Διαβάστε σχετικά:

Σχόλια