Π. Νούνης: «ο νεοαθεϊσμός είναι ψυχοσωματικός καρκίνος»



Θέλει να μας κεράσει γλυκό του κουταλιού...
Κάποτε έζησε ως άθεος...

Δημοσιεύουμε ηλεκτρονικό μήνυμα που μας απέστειλε ο θεολόγος της χριστιανικής «αγάπης» Παναγιώτης Π. Νούνης, εις απάντηση του δημοσιεύματός μας με τίτλο: Η «επίθεση αγάπης»του Παναγιώτη Νούνη στην... άθεη γριούλα.

Αναλυτικά: «Σε ένα κόσμο "χωρίς Θρησκεία και χωρίς Θεό" έχουμε ανάγκη από επιθέσεις χριστιανικής αγαπής, διότι ο νεοαθεϊσμός είναι ψυχοσωματικός καρκίνος αγαπητοί μου, και τον καρκίνο τον αντιμετωπίζεις με επιθετικές χημειοθεραπείες... και ο γιατρός σου λέγει, ότι αυτό είναι ο "αγαπητικός" τρόπος της ιατρικής και φαρμακολογίας.

Συνεπώς που ακριβώς είναι το πρόβλημα, όταν η λεβέντισσα γιαγιά, ο λεβέντης σκηνοθέτης κ.ο.κ. εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους; Η αρνητική κριτική μας, είναι και η προσωπική μας άποψη, το πρόβλημα τότε που είναι; Πάς μη αθεϊστής ζώον εστί μη έχοντας δικαίωμα προσωπικής άποψις; Ωραία λογική έχετε.

Μήπως θέλετε να έρθω σε κάποια πλατεία ή στέκκι που συχνάζετε για να με λιθοβολίσετε επειδή διετύπωσα μίαν χριστιανική προσωπική άποψη; Ζείτε σε ένα κόσμο με εκατομμύρια χριστιανούς, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Μπορείτε να τον εγκαταλείψετε βέβαια άμεσα όπως έπραξε ο Ιούδας, ο Νίτσε και ο Λιαντίνης... όπως άπαντες σχεδόν οι δείλαιοι αυτόχειρες.

Κοπιάστε στο σπίτι μου να σας κεράσω καφέ, γλυκό του κουταλιού και αν έπειτα μετά το κέρασμα θέλετε να με λιθοβολήσετε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και ξέρετε γιατί; Διότι βιάζομαι να αναχωρήσω να πάγω στον αέρα για να συναντήσω την γιαγιούλα... για να διαπιστώσω αν όντως εμηδενίσθη. Να είστε όλοι καλά και ευλογημένοι και δεν σας κρατάω κακία διότι κάποτε έζησα ως άθεος...».

Σχόλια

  1. Μα και βεβαια πας μη αθεος (κατα συνεπειαν θρησκοληπτος η θρησκοκαπηλος) ειναι ζωον και δεν εχει δικαιωμα λογου. ας μην ξεχναμε οτι αυτη η τακτικη εχει επιβληθει απο την εκκλησια.... ο πιστος ειναι ποιμνιο που οδηγειται αδιαμαρτυρητα και εκφοβιστικα απο τον ποιμενα χωρις δικαιωμα λογου. γιατι λοιπον διαμαρτυρεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκαιον εν μέρει, αλλά συναντάμε στους μη αμειγώς αθέους μία φονταμενταλιστική θρησκοληψία του Νεοαθεϊσμού. Ο Νεοαθεϊσμός κατήντησε μια αθεϊστική Εκκλησιομάχος και Χριστομάχος Θρησκεία! Η Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός μας μια χαρά είναι, απόδειξις τρανή τα Ιερά Κοινόβια και ο Μοναχισμός που διαβιούσι όπως τα πρώτα Αποστολικά χρόνια με κοινοκτημοσύνη κ.ο.κ. Υπάρχωσι παντού βέβαια οι εξαιρέσεις.

      Το πρόβλημα είναι κυρίως στη διοίκηση της Εκκλησίας και στους Χριστιανούς.

      Θέλω να πώ, επίσης, ότι οι άθεοι που δεν μελετούν βαθέως τα πράγματα, πασχίζουν να πιστέψουν και να στηριχθώσι σε πάν Νεοαθεϊστή επιστήμονα που βρίσκεται εκτός των ιδικών μας προσλαμβάνουσων καταστάσεων και δή μακρά του ιδικού μας πολιτισμού.

      Για να αρνηθείς κάτι, π.χ. τον Θεό των Ορθοδόξων, ή την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, και όχι λ.χ. τον θεό του Μαθήματος των Θρησκευτικών, ή τον θεό του Παπισμού και του Προτεσταντισμού, πρέπει να Τον έχεις γνωρίσει πρώτα αλλά και να δημιουργήσεις σχέση μαζί Του, και έπειτα, αφού διατηρείς αλώβητη την Ελεύθερη Βούληση σου (και αυτή δώρο του Θεού είναι, κατά την Πατερική Θεολογία), αν θέλεις, μπορείς και τον αρνηθείς.

      Εδώ, χωρίς καλά καλά να γνωρίσουμε τον Θεό της Φίλης Ορθοδοξίας, την Πατερική Θεολογία Της, κ.λπ. τον απορρίπτουμεν από ιδιοτέλεια και κατά το συμφέρον μας, διότι το να συνταχθείς μαζί Του έχει κόστος και θυσία. Συνεπώς όποιος επιθυμεί να παραμένει μέσα στο χοιροστάσιο και να τρέφεται με ξυλοκέρατα, παραμένει, όποιος θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του πατέρα του, ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα... όλοι μας υπήρξαμεν και υπάρχουμεν ως άθεοι και ως άσωτοι. Το ζήτημα είναι να εξελιχθούμε κάπως και να μη μένουμε αμετανόητοι στην εμπαθή υπάνθρωπη κατάστασή μας. Ο άνθρωπος δηλαδή έχει αιώνια προοπτική και αυτό για να το γνωρίσει κανένας πρέπει να το κάνει πείραμα....

      Διαγραφή
    2. ΘΑ πρεπει να καταλαβετε οτι ο αθεισμος δεν ειναι δογμα. Δεν χρειζει αποδειξεων. Δεν εχει κανονες και δεν εχει στοχους. Ο αθεισμος προκυπτει. Προκυπτει κατ αρχας απο την αδυναμια των θρησκευτικων δογματων να αποδειξουν τους ισχυρισμους τους απεναντι στα ερωτηματα της κοινης λογικης. Και βαθαινει συνεχως μεταβαλομενος απο πεποιθεση σε βεβαιοτητα οσο τα ερωτηματα αυτα τα απαντα η επιστημη. Ο αθεισμος ειναι προσωπικη γνωση του καθ ενος. Εσεις εχετε μπερδεψει τον αθεισμο με το καθηκων των ενεργων πολιτων να πολεμισουν εναντια στον σκοταδισμο και την καταπιεση μιας θρησκοκοπηλης εξουσιας που χρηδημοππιει τον εκφοβισμο της κατηχησης για να επιβαλεται στην ζωη του καθε πολιτη. Στα πλαισια αυτου του αγωνα ειναι θεμιτο το τσακισμα καθε τυπου σαν εσενα...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε αδελφε κιτσ κιτσ,
      Πολυ κιτσ και ασυναρτητα τα επιχειρηματα σας, και μαλλον θα πρεπει να βρισκεσθε σε πνευματικη συγχυση.
      Δεν λετε που υπαρχουν φωνες σαν του καθηγητη μας και ετσι κατορθωνει και αντιστεκεται η ορθοδοξια στις κακοδοξες και υπουλες σημερινες συνθηκες που κι σεις αγκαλιαζετε με λαχταρα, επιθυμωντας οπως γραφετε εξαφανιση αυτων των φωνων;.
      Καλα λετε.Τσακισμα στο κεφαλι χρειαζεστε οι πολεμουντες παντοιοτροπωςτην Ορθοδοξια.......

      Διαγραφή
    4. ενταξει αγορακι μου... μη σκιζεις αλλο τα νυφικα σου... θα το περασεις το μαθημα.... και καλο βαθμο θα παρεις.....

      Διαγραφή
  2. Το λέω συστηματικά σε φίλους μου αθεϊστές και αγνωστικιστές: αν θέλετε να πολεμήσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία, πρέπει να μελετήσετε καλά την Πατερική Θεολογία, θέλετε να πολεμήσετε την εκκλησία του Παπισμού, πρέπει να μελετήσετε την Σχολαστική Θεολογία κ.ο.κ.

    Δηλαδή σε μία μάχη, ο καλός στρατηγός, μελετάει άριστα τον εχθρό του και έπειτα του επιτείθετε.

    Το πρόβλημα των εν Ελλάδι και Κύπρω αθεϊστών είναι που με επιχειρήματα της αντιΣχολαστικής ά-θεολογίας, δηλαδή με τα επιχειρήματα του «Διαφωτισμού» προσπαθούν να πολεμήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς να αντιλαμβάνονται την μεγίστη ηλιθιότητα του πράγματος.

    Εμείς ουδέποτε στην ορθόδοξη Εκκλησία είχαμε παπικήν θεολογία ή πάπα, ένα ολοκληρωτικό πυραμωϊδές θεοκρατικό σύστημα ώστε να έχουμε ανάγκη Γαλλικής επαναστάσεως ή εμφυλίου.

    Συνεπώς που πάτε ξυπόλητοι στ΄ αγκάθια;

    Το ιστολόγιον μου είναι αυτό, για όποιον ενδιαφέρετε να δεί ότι πράγματι είμαι ένας σκεπτικιστής άθεος Θεανθρωποφάγος:

    http://apologitikaa.blogspot.com.cy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαριες στον καμπο με τις λευκες. Μαλλον μιλαω με παιδακι. Καμια σχεση με συζητηση ενηλικων. Αυτη τη στιγμη προσπαθεις να κοροιδεψεις ποιον; εμενα; το ξερεις οτι δεν σου βγαινει. Αρα προσπαθεις να περιμαζεψεις οτι προλαβεις απο το ποιμνιο που πιθανον παρακολουθει τον διαλογο. Δεν υπαρχει αθεος που να μην εχει μελετησει τα δογματα σας. Δεν μπορεις να αποδομησεις την ουσια του αθεισμου με τετοιες παπαρολογιες. Τα θρησκευτικα βιβλια του καθε δογματος δεν αποτελουν ουτε ιστορικα ντοκουμεντα για να παρεχουν ενδειξεις ουτε επιστημονικα δεδομενα για να παρεχουν αποδειξεις. Ειναι ο εσωτερικος κανονισμος της καθε θρησκειας και το εγχειριδιο κατηχησης του καθε εντεταλμενου θρησκοκαπηλου εν δυναμει εξουσιατη. Ως εκ τουτου Απορριπτονται καθετα απο τον διαλογο. Η μονη οδος που μενει ανοιχτη ειναι η επιστημονικη. Αυτη η επιλογη μας δινει τρεις διεξοδους. Ειτε αποδεικνυετε ιστορικοεπιστημονικα αυτα που ισχυριζεστε, ειτε αποδεχεστε τον αφανισμο σας λογω ψευδους ειτε καταφευγετε στην προσφιλη σας μεθοδο. την βια. Οπως δειχνουν τα πραγματα επιλεξατε το τελευταιο. Συνεπως ο πολιτης εχει καθε δικαιωμα να αμυνθει σπαζοντας σας τα κεφαλια...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Σωστός Ksts kkkts,απλά πλέον δεν ασχολούμαστε με τις φανταστικές εβραϊκές θρησκείες.(μάλλον όλες τις θρησκείες). Άλλα μην το παίρνετε αυτό σαν μειονέκτημα γιατί θα μας βρείτε απέναντι.
      Όσο για το εάν έχουμε διαβάσει,αυτό ήταν που μας ξύπνησε,το διάβασμα τις βίβλου.
      τόσες μλακιες μαζεμένες πουθενά.
      Α και μην πιάνετε στο στόμα σας τον μεγάλο δάσκαλο γιατί εσείς σίγουρα δεν έχετε διαβάσει Λιαντινη.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε κιτσ κιτσ
      Παλι συνεχιζεις τις κιτσ αοριστολογιες σου, με αβασιμες, αδοκιμες και φανταστικες θεωριες και ισχυρισμους.
      Αντε καμια βολτα μπας και παρει λιγο αερα το κεφαλι σου και συνελθεις (που δεν το βλεπω λογω καταμαυρου σκοταδισμου).......

      Διαγραφή
  3. Ο Νίτσε δεν αυτοκτόνησε, πέθανε απο σύφιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου καρκινος εισαι εσυ και οι ομοιοι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ιούδας δεν είναι ιστορικά επιβεβαιωμένος. Ούτε αυτοκτονούν όσοι είναι άθεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη φοβάσαι να έρθεις.
    Κανείς δεν θα σε πειράξει.
    Εκτός και αν φοβάσαι μη σε δει να έρχεσαι ο θεός σου και σε τιμωρήσει!
    Ένας καρκινοπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Λιαντινης, αγαπητέ, ήτανε ετη φωτός μπροστά από όλα τα μίζερα ανθρωπάκια όλων των απανταχου θρησκειών και θα πρεπει να ζήσετε τουλάχιστον 10 ζωές για να μπορέσετε να προσεγγίσετε το πνεύμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς είσαι έτσι βρε παιδί μου, Νούνη; Σαν τον Άλντο είσαι! Χο, χο, χο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν να είσαι έτοιμος να ρευτείς είσαι βρε Νούνη! Πρόσεχε διότι η πολλή νηστεία φέρνει αεροφαγία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου