Η «επίθεση αγάπης» του Παναγιώτη Νούνη στην... άθεη γριούλα


Άρθρο με τίτλο: Έληξε η προθεσμία μου: Η άθεη... γριούλα, που υπογράφει ο θεολόγος Παναγιώτης Π. Νούνης, δημοσίευσε χθες 9 Μαΐου 2017 το θρησκευτικό ιστολόγιο «Orthodoxia.online, η ορθόδοξη ματιά στα γεγονότα».

Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται ένα σύντομο οπτικό απόσπασμα διάρκειας δύο λεπτών και 56 δευτερολέπτων, στο οποίο μια γριά της υπαίθρου, ηλικίας 91 ετών, μιλά για τον θάνατο, λέγοντας, μεταξύ άλλων:

- ότι «δεν τον φοβάται καθόλου και όποιος τον φοβάται είναι το χειρότερο πράγμα»,
- ότι «έληξε ωραία η προθεσμία και η αποστολή της, γιατί θα αφήσει πίσω της τα αγγόνια και τα παιδιά της»,
- ότι «δεν θέλει να κλαίνε όταν πεθάνει» και τέλος
- ότι «όταν πεθάνει ο άνθρωπος δεν πηγαίνει πουθενά και όλα τελειώνουν».

Τέτοιες απόψεις εξοργίζουν τους κάθε λογής υπερασπιστές και απολογητές της ορθοδοξίας, τους προκαλούν ένα επιπλέον φόβο, πέραν από τον φόβο του θανάτου, που άπτεται της εκ θεμελίων αμφισβήτησης του δόγματός τους, με αποτέλεσμα να επιτίθενται με την ξεχωριστή «χριστιανική αγάπη» τους σε αυτόν που τις εκφράζει, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας. Μια τέτοια «επίθεση αγάπης» εξαπολύει ο πιο πάνω θεολόγος στο άρθρο του, αναφερόμενος στη γριούλα με τους ακόλουθους χαρακτηρισμούς:

- «Μπορεί κανένας να φανταστεί τι σόι ανθρώπους, παιδιά-εγγόνια-δισέγγονα κ.λ.π. έβγαλε στην κοινωνία με τέτοια κακόβουλα κακοπροαίρετα και σατανικά μυαλά;» και

- «Το γεγονός ότι αυτά τα δικά της πανάθλια πιστεύματα να είναι όντως γραώδη μύθοι και παραμύθια της Χαλιμάς το εσκέφθην ποτέ της μέσα στον εωσφορικόν οίστρον και συσκοτισμόν της;».

Την αποκαλεί επίσης «ταλαίπωρη ψυχούλα, απείρως ανόητη και άφρονα».


Όλα αυτά γίνονται για ένα και μόνο λόγο, τον περιορισμό των απωλειών για τη συγκράτηση του δόγματος, ενός δόγματος που κεφαλαιοποίησε τον φόβο, που τρομοκρατεί το ποίμνιο με τον μπαμπούλα του θανάτου, που αποκαλεί τον άνθρωπο πεπτωκότα και αδύναμο, που έχει επινοήσει την αμαρτία, πλασάροντάς την στους πιστούς ως μια φανταστική αρρώστια, προκειμένου να τους πουλά μια φανταστική θεραπεία.

Ενός δόγματος που ερμηνεύει κατά το δοκούν την επιστήμη και την επικαλείται όποτε και όπως το βολεύει, με στόχο τη σύγχυση, τη διαιώνιση της άγνοιας και τον πνευματικό έλεγχο των ακολούθων του.

Ενός δόγματος που κάνει λόγο για σκοταδισμό, αλλά συσκοτίζει, κάνει λόγο για μηδενισμό, αλλά μηδενίζει και κάνει λόγο για νόημα της ζωής, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία της ζωής.

Ενός δόγματος τέλος που έχει ως σύμβουλο τον ανορθολογισμό και ως αποδείξεις τη μυθοπλασία, τις δεισιδαιμονίες, τις προκαταλήψεις, τις προλήψεις, τις δοξασίες, την αλχημεία, την ψευδό-επιστήμη, τις θεωρίες συνομωσίας, την αλληγορία, τις φρούδες ελπίδες και το ψέμα.

Πηγή φωτογραφιών: Θεανθρωπολόγιον, ιστολόγιο του εικονιζόμενου, ο οποίος υπογράφει ως .

Στο βιογραφικό σημείωμά του περιλαμβάνει την «μόνιμη  διεύθυνση του, διά ὅποιον/α ἐπιθυμεῖ τήν γραπτή ἀλληλογραφία», καθώς και άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως κινητά τηλέφωνα και skype:

ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ 3
ΕΠΙΣΚΟΠΗ/ΚΟΥΡΙΟΥ
ΛΕΜΕΣΟΣ/ΚΥΠΡΟΣ
ΤΚ. 4620.
Τηλ. Γραφείου: 00357-96-072997
Τηλ. Οἰκείας: 00357- 99-205630
Σκάϊπ Βιντεοκλήση (SKYPE): nimfwn2




Διαθέτει επίσης προφίλ στο Facebook, αλλά δεν δέχεται σχόλια από μη φίλους του, για ευνόητους λόγους.



Σχόλια

  1. ....πώς μπορώ να κάνω κοινοποίηση στον τοίχο μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω ακριβώς από το σχόλιό σας, στην αριστερή πλευρά, υπάρχει ένα διχαλωτό πράσινο εικονίδιο. Αν το πατήσετε θα σας δώσει διάφορες επιλογές κοινοποίησης. Μια δεύτερη επιλογή είναι να αντιγράψετε τον σύνδεσμο του άρθρο από την μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης.

      Διαγραφή
  2. Ἕνας θεολόγος εἶναι στήν οὐσία ψευδολόγος καί καλῶς γνωρίζει τήν ἀνυπαρξία θεοῦ καί τήν πλάνη τῶν θρησκειῶν. Πλήν ὅμως, ἀκόμα πιό καλά γνωρίζει πώς διά τῆς θρησκείας δύναται νά ἐκμεταλλεύεται τούς ἀφελεῖς καί νά περνάῃ ζωή καί κότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «... που έχει επινοήσει την αμαρτία, πλασάροντάς την στους πιστούς ως μια φανταστική αρρώστια, προκειμένου να τους πουλά μια φανταστική θεραπεία.»

    Εἶνε γνωστὸν τὸ δόγμα τῶν ἀπίστων "χωρὶς Θεὸν ὅλα ἐπιτρέπονται"! Συνεπῶς, δὲν ὑπάρχει ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον, ἄρα οὔτε καὶ κακόν! Ἅπαντα εἶνε καλὰ λίαν ἀγγελικῶς πλασμένα! Δὲν ἀναφέρω τὴν ὁμοφυλοφιλίαν, διότι θὰ εἶνε ἀδύνατον νὰ συνεννοηθῶμεν, ἐξ αἰτίας τῆς πλύσεως ἐγκεφάλου ποὺ γίνεται τὰ τελευταῖα ἔτη ὑπὲρ αὐτῆς. Τί γίνεται ὅμως μὲ τοὺς φόνους; Εἶνε καὶ οἱ φόνοι καλοί; Δὲν εἶνε ἁμαρτία νὰ φονεύωνται ἄνθρωποι; Ὅσοι βεβαίως, πιστεύουν εἰς τὴν ἀπάτην (καὶ ὄχι βεβαίως θεωρίαν) τῆς ἐξελίξεως, ἐννοεῖται ὅτι θὰ ἰσχυρισθοῦν ὅτι εἶνε ἐντὸς τῶν πλαισίων τῆς ... φυσικῆς ἐπιλογῆς, ὅπου ἐπικρατεῖ ὁ δυνατώτερος καὶ ὁ ἀνθεκτικώτερος (ἄλλη πλάνη αὐτή)! Ἂν πάλιν πιστεύουν ὅτι ὁ φόνος εἶνε κακόν, τότε δὲν εἶνε συνεπεῖς μὲ τὴν πίστιν τους! Ὦ, πόσον μέγα χάσμα ἐστήρικται μεταξὺ ἡμῶν (τῶν πιστῶν) καὶ ὑμῶν (τῶν ἀπίστων)! Χάσμα ἀγεφύρωτον καὶ εἰς αὐτὴν τὴν ζωὴν καὶ εἰς τὴν ἄλλην, ἐὰν δὲν ὑπάρξῃ ἐγκαίρως μετάνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό και το κακό συνυπάρχουν στο ίδιο μυαλό. Αυτό σημαίνει ότι αν θα είναι κανείς κατά συρροήν δολοφόνος έχει πρωτίστως να κάνει με τη δικτύωση των νευρώνων του εγκεφάλου του, που καθορίστηκε μέσα από την ανθρώπινη εξελικτική πορεία εκατομμυρίων ετών, δευτερευόντως με την ανατροφή του σε συγκεκριμένο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον και δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με την λεγόμενη όγδοη εντολή. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα τέτοιων δολοφόνων που μεγάλωσαν σε ένα καταπιεστικό θρησκευτικό περιβάλλον, όπου ακολουθούσαν τις ψεύτικες θεραπευτικές εντολές. Από εκεί και πέρα το «χωρὶς Θεὸν ὅλα ἐπιτρέπονται» είναι δική σου επινόηση και δεν ισχύει, γιατί επίσης υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα εγκληματιών και δολοφόνων που ζήτησαν συγχώρεση από τον θεό και αγιοποιήθηκαν, αποδεικνύοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναπόδεικτα ισχυρίζεσαι.

      Διαγραφή
    2. Ἰδική μου ἐπινόησις; Εἶνε γνωστοτάτη ῥῆσις τοῦ Φιοντὸρ Ντοστογιέφσκυ, ἀγαπητέ! Τὰ περὶ ἐξελίξεως καὶ μάλιστα ἑκατομμυρίων ἐτῶν, ξέρεις ποίων ἐπινόησις εἶνε;
      Ἡ δε μετάνοια τοῦ ἁμαρτωλοῦ ποὺ λαμβάνει συγχώρεσιν, ποῦ κολλᾶ εἰς τὸ θέμα καὶ ἰδιαιτέρως μὲ τὸ ἀπόφθεγμα "χωρὶς Θεὸν ὅλα ἐπιτρέπονται";
      Ἐν τέλει, ὁ φόνος δι᾿ ἕνα ἄπιστον τί εἶνε; Καλὸν ἢ κακόν;

      Διαγραφή

  5. Προς αξιότιμον Denis Athens.

    Έχετε απόλυτον δίκαιον αγαπητέ, ότι οι σημερινοί θεολόγοι (πλήν τιμίων εξαιρέσεων) είναι και έχωσι καταντήσει ψευδολόγοι, άΘεοι, ετερόδοξοι και κακόδοξοι, αιρετικοί λυκοποιμένες.

    Προσωπικά δεν αυτοπροσδιορίζουμε ως θεολόγος, αλλά ως θεολογών (ομιλώ περί της Οικουμενικής και Οικουμενιστικής Θεολογίας) και Θρησκειολόγος, διότι δεν είμαι τέτοιος και εκ των αντικειμενικών πραγμάτων ασχέτως και αν ακόμη έλεβα ένα ακαδημαϊκόν πτυχίον από την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

    Πάμπολλοι ρασοφόροι και μη θεολόγοι συντασσώμενοι με την Παναίρεση του Οικουμενισμού (Πολιτική και Εκκλησιαστική πανθρησκεία υπό την προσωρινή εξουσία του πάπα της Ρώμης) γεγώνασι τω όντι ψευδολόγοι, αγαπολόγοι, λασπολόγοι, συκοφαντολόγοι, διαβολολόγοι, μυθομανείς, μη πω και το χειρώτερον... διαβολάνθρωποι καπηλεύοντας τα θεσμικά τους εκκλησιαστικά αξιώματα.

    Συνεπώς, νομίζω ότι συμφωνούμε σε πάμπολλα, διότι προφανώς με έχετε παρεξηγήσει διότι προσωπικά είμαι εναντίον του οικουμενιστικού Εκκλησιαστικού κατεστημένου, απόδειξη τα γραπτά μου.

    Το Εκκλησιαστικό δόλιο και πανούργο κατεστημένον, αυτοί οι Κερκοπίθηκοι ρασοφόροι και θεολόγοι, με πολεμούν με σφοδρότητα ίνα με εξοντώσουν ποικιλοτρόπως με επικείμενο μάλλον εκ Πατριαρχείου αφορισμόν μου διότι κατ΄ουσία είναι βαθειά φιλοσοφών σκεπτικιστής (με την μεθοδολογία και έννοια του Καρτέσιου) ή άθεος-Θεοτοκόφιλος (με την έννοια, ότι πάντες οι θεοί είναι ψεύτικοι και ανύπαρκτοι, πλύν Ενός...) και μανικός εραστής του Θεανθρωπισμού.

    Ως Θρησκειολόγος αγαπητέ, το πολύ-πολύ να γίνω κάποτε Καθηγητής των Θρησκευτικών, προς το παρόν είμαι εγγεγραμμένος στι μαύρη λίστα των αδιόριστων εκπαιδευτικών του Υπουργείου.

    Ως δήθεν θεολόγος είμαι σεσημασμένος για τα «εκκλησιαστικά εγκλήματα» των αντιρρητικών κριτικών μου κατά του κακόδοξου Εκκλησιαστικού και ακαδημαϊκού θεολογικού κατεστημένου, άρα, καμμία πρόσβαση σε τέτοιου είδους επάγγελμα ώστε να βολευτώ.

    Είμαι άνεργος, εδώ και 4 χρόνια, και τρώγω ότι μαγειρέψει η καλή μου πεθερούλα και γυναίκα.

    Η γυναίκα μου εκήρυξεν πτώχευση διότι εμπήκε σε κάποιους φίλους εγγυήτρια και αυτοί δεν πλήρωναν και η τράπεζα είχεν παράλογες απαιτήσεις από μας, όπου ΔΕΝ έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ κινητή ή ακίνητη περιουσία, πολλώ δε μάλλον ούτε και 5 ευρώ στη άκρη, δηλαδή είμεθα πλήρως και απόλυτα ακτήμωνες.

    Αν σας ενδιαφέρει να δείτε πώς ακριβώς ζούμεν, κοπιάστε στο σπίτι μας, όπου είμεθα φιλοξενούμενοι των πεθερικών μας, για να σας φιλοξενήσουμε, μιας και η διευθύνσή μας είναι επί δόλιου σκοπού αναδημοσιευμένη από τον «ανώνυμο κουκουλοφόρο» αγαπητό άνθρωπο με σωρηδόν συμπλέγματα, και που κυρίως φοβείτε την σκιά του διότι δεν έχει το ανδρειώμενον θάρρος της γνώμης του να υπογράφει επωνύμως τα σχόλιά του και το ιστολόγιόν του.

    Συνεπώς, έχω τη γνώμη, ότι ο Νεοαθεϊσμός του Ντώκινς και του Χόπκινς συσκοτίζει παντελώς τον νούν και την καρδία και θεοποιεί μόνον την ψευδώνυμο ιδεολογία τους χωρίς να βλέπει τα πραγματικά αντικειμενικά γεγονότα με ελάχιστο και τίμιο ανθρωπισμό.

    Μήπως εν τέλει τα εβάλατε με λάθος άνθρωπον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε τράβα τώρα να δημοσιεύσεις άρθρα στου Τελεπόρδου.... Σαν "καλός" και "γλυκός" κόπρανος που είσαι!

      Διαγραφή
  6. Το λέω συστηματικά σε φίλους μου αθεϊστές και αγνωστικιστές: αν θέλετε να πολεμήσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία, πρέπει να μελετήσετε καλά την Πατερική Θεολογία, θέλετε να πολεμήσετε την εκκλησία του Παπισμού, πρέπει να μελετήσετε την Σχολαστική Θεολογία κ.ο.κ.

    Δηλαδή σε μία μάχη, ο καλός στρατηγός, μελετάει άριστα τον εχθρό του και έπειτα του επιτείθετε.

    Το πρόβλημα των εν Ελλάδι και Κύπρω αθεϊστών είναι που με επιχειρήματα της αντιΣχολαστικής ά-θεολογίας, δηλαδή με τα επιχειρήματα του «Διαφωτισμού» προσπαθούν να πολεμήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς να αντιλαμβάνονται την μεγίστη ηλιθιότητα του πράγματος.

    Εμείς ουδέποτε στην ορθόδοξη Εκκλησία είχαμε παπικήν θεολογία ή πάπα, ένα ολοκληρωτικό πυραμωϊδές θεοκρατικό σύστημα ώστε να έχουμε ανάγκη Γαλλικής επαναστάσεως ή εμφυλίου.

    Συνεπώς που πάτε ξυπόλητοι στ΄ αγκάθια;

    Το ιστολόγιον μου είναι αυτό, για όποιον ενδιαφέρετε να δεί ότι πράγματι είμαι ένας σκεπτικιστής άθεος Θεανθρωποφάγος:

    http://apologitikaa.blogspot.com.cy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι βλαξ και επικίνδυνος, το λιγότερο.....
      Άντε τράβα να κάψεις καμιά μάγισσα τώρα.
      Και δώσε χαιρετίσματα στον Παύλο, τον Ταρταρέα, τον "άγιο" προστάτη σου από τη Σκυθόπολη!

      Διαγραφή
  7. Είστε αναχρονιστικός και κανείς δε θα σας κάνει παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει την οικογένεια και τους φίλους μας που είμαι «αναχρονιστικός» πειράζει κάπως τους «προοδευτικούς» ανθρώπους έτσι ευελπιστώ να με κάνουσι παρέα οι αόρατοι φίλοι μου και Φίλοι Του. Ποιόν είναι το νόημα να έχω χιλιάδες φίλους και να απωλέσω διαπαντώς την φιλία Εκείνου; Αφού Εκείνος είναι η μοναδική Οδός διελεύσεως... εις την περιπόθητη Βασιλείαν Του.

      Διαγραφή
    2. Είσαι μόγγολος, επικίνδυνος και βοθρόδοξος ή μάλλον... κοπρόδοξος!

      Διαγραφή
    3. Νούνο, η φάτσα σου στην πρώτη φωτογραφία είναι σα να προσπαθείς να ενεργηθείς και να μη μπορείς! Πώς είσαι έτσι, ρε δυσκοίλιε; Που θες και να μου κρίνεις τους πάντες κιόλας; Κουραδοκεφτέ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου