Οι εφτά καισαρικές με τη βοήθεια του Θεού και η τεκνοποίηση με θαύμα Παναγίας

Στην εκπομπή της τηλεόρασης MEGAONE με τίτλο: «Όλα για σένα», που παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Ευριπίδου και προβλήθηκε στις 12 Μαΐου 2017, έγινε ειδικό αφιέρωμα για την επικείμενη γιορτή της μητέρας στις 14 Μαΐου, στο πλαίσιο του οποίου μίλησαν δύο νέες μητέρες, η Αναστασία Χρυσοστόμου, σύζυγος ενός κινηματογραφιστή του σταθμού και μάνα εφτά παιδιών και η Γεωργία, μάνα δύο κοριτσιών.

Μεταξύ άλλων η πρώτη είπε: «έκανα εφτά καισαρικές με τη βοήθεια του θεού και όλα πήγαν καλά δόξα τω θεώ... Τα παιδιά είναι ευλογία και ο θεός δίνει τη δύναμη, όσα παιδιά και αν έχεις ο θεός δίνει τη δύναμη».

Η δεύτερη ήταν περίπτωση η οποία δυσκολευόταν να μείνει έγκυος, οπότε, παράλληλα με τις ιατρικές προσπάθειες που έκαναν ως ζευγάρι, υπέβαλαν και αίτηση στο Γραφείο Ευημερίας για υιοθεσία. Τελικά, ήρθε η εγκυμοσύνη, ενώ εγκρίθηκε και το αίτημα για υιοθεσία.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «αν πιστεύει ότι η περίπτωσή της ήταν και θαύμα;», η Γεωργία απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη τα εξής: «Ναι, ναι γιατί η Μαρία έχει και το όνομα της Παναγίας και όντως ήταν θαύμα γιατί αν δεν ερχόταν η Μαρία [το υιοθετημένο κορίτσι] μπορεί να μην είχαμε τη Μύρια».  


Δεν θα σταθούμε στο επίπεδο της προσφοράς αγάπης, φροντίδας, υλικών και άλλων αγαθών και υπηρεσιών που ενδεχομένως να προσφέρουν οι δύο πιο πάνω μητέρες στα παιδιά τους, αλλά θα επικεντρωθούμε στο καθαρά πνευματικό κομμάτι, στο οποίο, κατά την άποψή μας δεν έχουν να προσφέρουν οτιδήποτε σε αυτά, αφού είναι μανάδες της άγνοιας και της πίστης, όχι της επιστημονικής γνώσης και του ορθολογισμού.

Ως εκ τούτου, θα παραδώσουν ή έχουν ήδη παραδώσει τα παιδιά τους σε ένα ελληνορθόδοξο σχολείο που θα συνεχίσει την κατήχηση που οι ίδιες ξεκίνησαν πάνω τους, μιλώντας τους για ένα θεό που βοηθά στις καισαρικές και δίνει δύναμη, καθώς και μια θαυματουργή Παναγία που καταπολεμά την ατεκνία, ώστε να βγουν αργότερα στην θεοφοβούμενη Κυπριακή κοινωνία προκειμένου να διαιωνίζουν, όπως και οι ίδιες, τον σύγχρονο πνευματικό μεσαίωνα.

Ένα μεσαίωνα που πέραν από την θεοκρατία και τα θαύματα, χαρακτηρίζεται επίσης από τη θεογονία, τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα, την κόλαση και τον παράδεισο, τους αγγέλους, τους αρχαγγέλους, τους δαίμονες, τον διάβολο ή σατανά, τα χερουβείμ και τα σεραφείμ, τον αντίχριστο και το 666, την αμαρτία, την ύπαρξη ψυχής και ζωής μετά τον θάνατο, την εσχατολογία και τη Δευτέρα Παρουσία, τη δοξασία, την τελετουργία, τη δεισιδαιμονία, την προκατάληψη, την αλχημεία, τις θεωρίες συνωμοσίας για αεροψεκασμούς και εμβολιασμούς, τα ζώδια και την αστρολογία, τον καφέ, τα χαρτιά, τα ταρώ, το μάτι και τη μοίρα, τα φυλακτά, τα γούρια, τα σταυρουδάκια, τα κομποσκοίνια, τις αγρυπνίες, τις δεήσεις, τις παρακλήσεις, τα τάματα, τους αγιασμούς, τις προσευχές, τις προφητείες, τα θεϊκά σημάδια, την νεκρολατρεία, τη νεκροφιλία, την ειδωλολατρία και τελικό αποτέλεσμα τη γνωστική δυσαρμονία.

Σχόλια