Τι γίνεται μετά τον θάνατο και όταν απαλλαγούμε από το νεκρό σώμα;


Μια τεκμηριωμένη επιστημονική απάντηση στο ερώτημα «τι γίνεται μετά τον θάνατο;» έδωσε στον δημοσιογράφο Larry King ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson, την οποία ανάρτησε στο Facebook η σελίδα Diaries of Dissension.

Εξήγησε επίσης τι γίνεται με τους δύο πιο διαδεδομένους τρόπους απαλλαγής των νεκρών σορών, το κάψιμο και το θάψιμο.

Αναλυτικά:

Για τον θάνατο... «Κατά τη διάρκεια της ζωής μας καταναλώνουμε φαγητό. Το φαγητό έχει θερμίδες και οι θερμίδες είναι πηγή ενέργειας, είναι μονάδες ενέργειας. Την διοχετεύεις στον οργανισμό σου και είναι διαθέσιμη για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός σου, στους σχεδόν 100 βαθμούς Fahrenheit (Φαρενάιτ), για την ακρίβεια στους 98,6 βαθμούς (37 βαθμούς Celsius/Κελσίου). Πώς κρατάς κάτι στους 100 βαθμούς όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο τριγύρω σου; Καις ενέργεια για να το υποστηρίξεις, γιατί βιολογικά πρέπει να βρισκόμαστε σε αυτή τη θερμοκρασία για να λειτουργούμε. Χρειάζεσαι επίσης ενέργεια για να περπατάς, να κινείσαι και γι’ αυτό τρέφεσαι. Την στιγμή του θανάτου σου τι γίνεται; Δεν διατηρείς την ενέργεια. Η θερμοκρασία σου πέφτει. Πόσο κάτω πέφτει; Στη θερμοκρασία δωματίου. Σε μια κηδεία, αν ακουμπήσεις το χέρι του νεκρού στο φέρετρο η πρώτη σκέψη σου είναι ότι το σώμα είναι παγωμένο. Όχι δεν είναι. Είναι η θερμοκρασία δωματίου, αλλά είναι παγωμένο συγκριτικά με τους δικούς σου 100 βαθμούς. Δεν καίει πλέον την ίδια ενέργεια».

Για την απαλλαγή των σορών... «Κάθε ένα από τα μόρια σου έχει εσωτερική ενέργεια. Αν αποτεφρωθείς αυτή η ενέργεια απελευθερώνεται υπό μορφή θερμότητας. Και θερμαίνει τον αέρα και αυτός ο αέρας ακτινοβολεί στο διάστημα. Αν ταφείς τα σκουλήκια, τα μικρόβια θα διαπεράσουν το σώμα και το ενεργειακό περιεχόμενο του σώματος, το οποίο συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της ζωής, από την κατανάλωση της χλωρίδας και της πανίδας αυτής της Γης, επιστρέφει σε αυτά. Και αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα γίνει γιατί μπορούμε να μετρήσουμε που πάει η ενέργεια».

Σε σχέση με το κάψιμο να προσθέσουμε ότι μπορεί η ενεργεία (θερμότητα) ουσιαστικά να χάνεται στο διάστημα, η στάχτη, όμως, είναι ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα για το χώμα και τα φυτά. Ανεβάζει το ph στα όξινα εδάφη, προσθέτει κάλιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία. Η μέση περιεκτικότητα της στάχτης σε βασικά θρεπτικά στοιχεία είναι 0-1-3 (N-P-K).

Σχόλια